Eva Beate Laugerud

Jeg er en bygger, når jeg tegner, maler, modellerer eller fotograferer ser jeg på mine arbeider som en konstruksjon like mye som en komposisjon. Jeg liker å bygge, sette sammen, skape nye relasjoner. Viktig å g arbeidene helhet. Trygghet i den nye sammensettingen. La de stå på egne bein.
Eva Beate Laugerud

72 oransje plaststoler er hentet opp fra kjelleren på Nøstetangen norsk glassmuseum, og er blitt til en konstruksjon som vokser opp over tak og vegger i galleriet. Før stolene kom til museet tilhørte de Hokksund ungdomsskole, og mange er merket av flere generasjoners graffiti. Stolene er av en så vanlig type av de fleste av oss tar dem for gitt – men også så vanlige de nesten uvilkårlig vekker assosiasjoner. De færreste tenker over at de representerer et stykke klassisk skandinavisk design, formgitt av Bendt Winge og belønnet med Merket for god design i 1970. Nå står de i den fornemme atmosfæren som engang var sorenskriverens privatbolig, og minner om at huset rommer hundre år med kollektive og individuelle historier.

Eva Beate Laugerud er utdannet fra Kunsthøyskolen i Oslo, med master i kunstfag. Som billedkunstner arbeider hun med ulike medier som tegning, lyd, installasjoner og fotografi – ofte i form av utforskende, stedsspesifikke prosjekter. Høsten 2020 inntar hun Nøstetangen norsk glassmuseum, med en utstilling hvor selve museumsbygningen er premisset.

Mer informasjon kommer.