Vikingskiputstilling lørdag 9. mars – søndag 14. april. Åpent lørdager og søndager og etter avtale.

Sesongen i år starter allerede 9. mars med den fantastiske og vakre utstillingen «Vikingskip» – skulpturer i glass og tre.

Utstillingen  består av 15 Vikingskip til en samlet verdi  kr 1.000.000. Skipene er laget av glasskunstnerne  Andrew Brown og Nanna Backhaus Brown og trekunstnerne Lasse Christensen og Mette Bendtzen.   Skipene har tidligere vært utstilt i England, USA og Italia samt at de ble brukt av den danske delegasjonen under OL i Rio og under VM i fotball i Russland. De ble sist utstilt på Glasmuseet Ebeltoft, Danmark i fjor høst. Utstillingen vil vare til 14. april.     Se mer her:  http://glasskibe.dk

Åpning lørdag 9- mars kl 12.00 ved stortingsrepresentant og leder av Familie – og kultur-komiteen på Stortinget, Kristin Ørmen Johnsen.
Samme dag  kl 13.00 vil professor emeritus Egil Mikkelsen, tidligere museumsdirektør ved Kulturhistorisk museum, holde et foredrag om Hoen-skatten som ble funnet på gården Nedre Hoen i Hokksund i 1834. Hoen-skatten skriver seg fra andre halvdel av 800-tallet, og representerer det største funn av gullsmykker fra Vikingtiden. Skatten er utstilt på Kulturhistorisk museum, Oslo.